Skip to main content

Middelkerke

Appartement  SeaDreams ligt in Middelkerke.  Dit is een kleine kustgemeente tussen Westende en Oostende  en ongeveer op de helft van onze Belgische kustlijn. Door zijn centrale ligging is het een perfecte uitvalsbasis voor tal van uitstappen. Zowel langs de kust als in de polders zijn tal van fietsroutes. Middelkerke is ook een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in zandstranden, strandwandelingen en ontspanning.

De dichtstbijzijnde luchthaven is de internationale luchthaven Oostende-Brugge, op 5km.

Halverwege de Belgische kust ligt Middelkerke. Dit kuuroord heeft een boulevard vol met winkels en terrasjes. Het is zeer geschikt voor strandvakanties met kinderen en in de omgeving van de stad kunt u genieten van mooie wandelingen en fietstochten.

Fietstochten

Middelkerke heeft  voor de meeste vakantiegangers de klank van zon, zee en strand. Maar er is meer te doen in en rond Middelkerke, veel meer, vele aangename kilometers meer.

Een geschikte manier om de schoonheid van de regio te ervaren is door een fietstocht te maken. De vele fietspaden en de landelijke wegen bieden u een gevarieerd uitzicht zoals dat vrijwel niet voorkomt. De kustroutes door de fraaie duingebieden, de rustige landweggetjes over het platte land, de karakteristieke gemoedelijke dorpjes. De vele uitgestrekte fietspaden bieden u vooral veilige en ideale omgeving om alleen, samen of met het hele gezin te genieten en echt tot rust te komen. Kortom, er valt heel wat te ontdekken op de fiets in en rond Middelkerke.

Achter de boulevard en de duinen kan een beeldschoon landschap worden gevonden. Er zijn een paar geweldige fietsroutes, zodat u het gebied optimaal kunt ervaren. De polders bevatten geen hellingen, waardoor het gebied geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde fietsers.

De Schoorbakkeroute bijvoorbeeld, die 48km lang door de polders tussen Middelkerke en Diksmuide trekt, is een aan te raden plaats om te bezoeken. U kunt uw eigen fiets meenemen, maar u kunt er ook een huren.

Animatie

Middelkerke biedt haar gasten een gezellige en familievriendelijke atmosfeer naar ieders smaak.  Naast heerlijk eten en sportevenementen voor volwassenen is er een breed scala aan activiteiten voor kleine kinderen en tieners. Tijdens de schoolvakanties is er een geweldig animatieprogramma en zijn er eveneens vele andere faciliteiten, zoals speeltuinen, glijbanen, skateparken, minigolf enz…

Strand

Het strand van Middelkerke is het langste van België. In juli en augustus kunt u onder toezicht van strandwachten en eerste hulp professionals zwemmen. Het strand is tevens voorzien van douches. En wist u dat Middelkerke de meeste zonuren van de hele Belgische kust zou hebben? Als  u interesse heeft in een strandvakantie in België, is Middelkerke zéker een goede bestemming!

Stad

Middelkerke is een badplaats zonder overbodige poespas. Toch is het een typische badplaats waar families van hun vakantie kunnen genieten. Een perfecte bestemming voor families die kiezen voor een gewone strandvakantie. De Vlaamse cultuur zal voldoen aan uw verlangens.

De plaatsen langs de Belgische kustlijn kunnen gemakkelijk met de tram worden bezocht.

Middelkerke is deels gelegen in duinen en polders. Het is voorzien van zandstranden van ongeveer 9km lang die verbonden worden door een lange dijk. De polder is perfect voor wandelingen of fietstochten door een overweldigend landschap.

Bezienswaardigheid

Natuurlijk zijn er genoeg culturele dingen te doen in Middelkerke. Bijvoorbeeld “Villa les Zéphyrs”, wat u laat zien hoe een familie langs de kust leefde in de vroege jaren ’30 van de vorige eeuw. Daarnaast bezit Middelkerke vele stukken van beeldende kunst.

Zoals eerder vermeld zijn de polders ideaal voor wandelingen en fietstochten. Een ideale bestemming voor een zorgeloze strandvakantie met de kinderen, of een ontspannend weekendje weg. Er zijn verschillende leuke  boerderijen in de polders. Liefhebbers kunnen dan ook volop genieten van de specifieke flora en fauna die thuis horen bij het duinlandschap.

https://www.middelkerke.be/nl/toerisme

Webcam